hoekje
hoekjer

Historie/Wie zijn wij

Het begon allemaal in 1945..........bekijk onze commercial! 

Meesterschilder Ben Jacobs startte in Lent met Jacobs Schilderwerken. Het waren moeilijke tijden maar opa Ben zette door en het bedrijf groeide. Hij onderscheidde zich door het leveren van kwaliteitswerk. Zijn credo was: "Als je voor kwaliteit gaat weten ze je altijd te vinden!"

Toen zoon Geert het bedrijf overnam had het bedrijf acht medewerkers. In de moeilijke jaren '80 moest Geert hard vechten om overeind te blijven. Dat lukte omdat hij zorgde dat de zaken op kantoor onder leiding van Chris van Dijkhuizen goed voor elkaar waren. Zelf kon hij dan naar buiten om nieuwe klanten te zoeken. Met de overname van Ton Gerrits Schilderwerken, een gerenommeerd Nijmeegs bedrijf, werden de markten in Arnhem en Nijmegen open gebroken.

Het bedrijf is in 1997 gevestigd in Elst en vanaf 2004 aan de Bemmelseweg in Elst en had zo'n 30 medewerkers in dienst. Jacobs schildert niet alleen meer, er werden ook gevels gevoegd, kozijnen geplaatst en glas vervangen. De kleinzoon van Ben Jacobs, Bob Jacobs is vanaf 2003 inmiddels de derde generatie die directie voert over het meer dan 65 jaar oude familiebedrijf.

Bob zag dat opdrachtgevers de kwaliteit vastgelegd wilden zien. Het RGVO-concept heeft het bedrijf verder geholpen. Naast het vastleggen van kwaliteiten voor opdrachtgevers en borgen en meten van je vakmanschap zorgt het ook voor een gestroomlijnde bedrijfsvoering. Calculatie, planning, controle en facturatie gebeurt inmiddels allemaal geautomatiseerd. In 2011 heeft Jacobs Beheersbaar Onderhoud het fel begeerde VGO-keurmerk behaald.

Als er een rode draad loopt door de geschiedenis van Jacobs, dan is dat het vermogen en de wil om het bedrijf aan te passen aan de eisen die de klant stelt.