hoekje
hoekjer

Nieuws

 • 18-11-15 Groot Onderhoud 145 woningen ’ t Broek

  Groot Onderhoud 145 woningen ’ t Broek

  In opdracht van Vivare is Jacobs Beheersbaar Onderhoud aan de slag met het Groot Onderhoud aan 145 eengezinswoningen in de wijk ’t Broek in Arnhem. Vivare stelde vooraf een uitvraag op waarin zes kritische prestatie-indicatoren centraal stonden. Het projectteam van Jacobs scoorde het hoogst op planning, klanttevredenheid, budget, onderhoudskosten,  energielabel en social return.

   

  1 december 2015 is het project gereed en verlaat Team Jacobs de wijk. We laten uit technisch oogpunt goede woningen achter waarop de bewoners, Vivare en wijzelf trots kunnen zijn. Maar we laten meer dan dat achter! Ook de samenhang in de wijk hebben we kunnen vergroten met het sociaal programma dat we koppelde aan dit project.

  Kunstwerk
  Samen met kinderen uit de wijk, welzijnsorganisatie Rijnstad, Vivare, en kunstenares Gaby Stoové wordt er hard gewerkt aan een kunstwerk voor  de wijk. Het kunstwerk krijgt als thema duurzaamheid en samenwerking.  Na een onderzoek in de wijk naar beestjes, plantjes en vogels zijn de kinderen aan de slag gegaan met een eigen ontwerp. De kinderen maken ook zelf hun eigen deel onder begeleiding van volwassenen uit de wijk.

  Jacobus klus-bus
  Drie keer in de week staat de Jacobus in de wijk. De bewoners kunnen met de Kluscard die ze hebben ontvangen materialen “kopen”. De Kluscard met een tegoed van 100 punten is gratis. De bewoners kunnen met de materialen uit de JacoBus de eigen woning zelf verder verfraaien na afronding van de projectwerkzaamheden. Daarnaast kunnen ze andere bewoners in de wijk helpen met klussen,  waardoor ze extra punten op de kluscard kunnen verdienen.
   



 • Share |
  «« Terug